Utrecht wint tegen kleurloos Heracles weer eens in eigen huis

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - Heracles Almelo

FC Utrecht heeft voor het eerst sinds oktober vorig jaar weer eens een thuiswedstrijd gewonnen. Toen werden drie punten gepakt tegen FC Twente, deze keer werd gewonnen van die andere profclub uit Twente. In Stadion Galgenwaard werd het 2-0 tegen Heracles Almelo.

Beide ploegen begonnen met evenveel punten aan de wedstrijd. Maar waar Utrecht aan de laatste drie duels slechts twee punten had overgehouden, was Heracles juist door een reeks goede resultaten aan de onderste regionen van de ranglijst ontsnapt.

Toch was Utrecht de hele wedstrijd de sterkere ploeg, al werd het daarbij geholpen door de Almeloërs, die er in Utrecht weinig van bakten.

Op het licht besneeuwde veld kwamen de ploegen voor rust maar moeilijk tot offensieve daden. Toen Gyrano Kerk wel prima werd vrijgespeeld, schoot de aanvaller te gehaast op doelman Janis Blaswich.

Diezelfde Blaswich ging na een halfuur spelen de fout in bij een kopbal van Sander van de Streek, waardoor Utrecht toch met 1-0 kon gaan rusten.

Dalmau scoort tegen oud-ploeggenoten

Ook na rust kwam Heracles amper in het stuk voor. Twintig minuten voor tijd deelde Utrecht de genadeklap uit, waarbij uitgerekend Dalmau het vonnis voltrok: 2-0.

De spits vertrok twee jaar geleden met ruzie uit Almelo en op het veld was te merken dat die animositeit nog niet verdwenen was.

Dalmau kon van dichtbij scoren toen doelman Blaswich een effectvolle vrije trap van Adam Maher niet onder controle kreeg.

Zo sloot Utrecht een lastige week, waarin de ploeg door boze supporters werd opgewacht na de midweekse nederlaag tegen Vitesse, met een goed gevoel af.

Bekijk hieronder de reacties van trainers René Hake en Frank Wormuth en FC Utrecht-speler Sander van de Streek:

Beide kanten zijn het eens: 'Utrecht was op alle onderdelen beter'