Bekijk de samenvatting van PEC Zwolle - Fortuna Sittard Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, op 6 november, stond Fortuna Sittard troosteloos onderaan in de eredivisie, met nul zeges en drie punten. Na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-2), zaterdag, staat Fortuna Sittard elfde in de eredivisie met vijf zeges en negentien punten.

Het lijkt alles te maken te hebben met de aanstelling van Sjors Ultee na het ontslag van Kevin Hofland. Laatstgenoemde kreeg de Limburgers in de eerste acht duels niet aan de praat, waarop zijn assistent Ultee het stokje mocht overnemen.

Ultee heeft in negen duels nu al vijf keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld.

In Zwolle creëerde zijn ploeg al snel een overwicht. PEC moest steeds verder terug en kwam een paar keer goed weg. Zian Flemming ging alleen op het doel af, maar Michael Zetterer keerde zijn inzet.

Fortuna passeert PEC op ranglijst

Een schot van Emil Hansson eindigde op de lat. Eliano Reijnders verzuimde na rust voor de 1-0 te zorgen (hij schoot klungelig naast), waarna aan de andere kant de verdiende 0-1 viel: Flemming vond met een gekruld schot de bovenhoek.

PEC zocht de aanval, wat bijna de 1-1 opleverde met een schot uit de draai van Mike van Duinen. Maar na een mooie actie in de 89ste minuut maakte Mats Seuntjes kort voor tijd de 0-2.

Fortuna is nu elfde met negentien punten en is PEC, dat blijft steken op zeventien punten uit evenzoveel wedstrijden, voorbij. Het gat tussen PEC en de promotie/degradatie-plek, momenteel bezet door ADO Den Haag, is nog maar zes punten.

.

STER reclame