Vitesse zet Emmen eenvoudig opzij en vestigt clubrecord na zeventien duels

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - Vitesse

Vitesse is in punten gelijk gekomen met Ajax aan de kop van de eredivisie. De Arnhemmers waren op bezoek aan de Oude Meerdijk een maatje te groot voor FC Emmen: 1-4.

Nog nooit haalde Vitesse 38 punten na 17 eredivisiewedstrijden.

Defensief gepruts van de hekkensluiter leverde Vitesse al snel drie kansen op in Emmen: Armando Broja schoot na een solo over de as nog naast. Toen Thomas Buitink een terugspeelbal van Ricardo van Rhijn onderschepte, was het wel raak.

Oussama Tannane schoot ongehinderd de 0-2 binnen. Namens Emmen misten Caner Cavlan en Michael de Leeuw grote kansen en trof Sergio Pena de lat.

Kort na rust gooide Broja op aangeven van Tannane de wedstrijd in het slot. De Leeuw deed daarna nog wel iets terug voor Emmen met een kopbal, waarna Patrick Vroegh er diep in blessuretijd 1-4 van maakte.

Het vorige record van Vitesse stamt uit 2000/2001. Destijds had de ploeg van Ronald Koeman halverwege het seizoen 37 punten. De tweede seizoenshelft verliep toen teleurstellend, waardoor Vitesse slechts als zesde eindigde.

Lukkien herkende Emmen weer een beetje

Emmen staat met vijf punten uit zeventien duels laatste in de eredivisie. "We creëren weer wat en we scoren, dus het gevoel is wel wat positiever", zei Emmen-doelman Dennis Telgenkamp na de twaalfde nederlaag van het seizoen.

"Gek genoeg is de achterstand niet heel groot op de nummers zeventien en zestien. Zoals we nu spelen, biedt dat een klein beetje hoop", aldus Telgenkamp.

Bekijk hieronder de reacties van Vitesse-aanvaller Thomas Buitink, FC Emmen-trainer Dick Lukkien en doelman Dennis Telgenkamp:

Buitink blij met treffer, Lukkien zag 'beetje normaal Emmen'

Ook trainer Dick Lukkien zag ondanks de twaalfde nederlaag van het seizoen wat lichtpuntjes. "Vandaag hebben we voor het eerst na de winterstop een beetje een normaal Emmen gezien."

"De 2-0 achterstand na een kwartier was een mokerslag, maar daarna hebben we ons opgericht en kansen gecreëerd tegen een goede ploeg."

De club sprak afgelopen week het vertrouwen uit in de trainer en hijzelf heeft ook nog het gevoel de spelers te kunnen raken. "Anders was ik allang weg geweest. Ik ben en blijf hartstikke strijdbaar."