NOS NieuwsAangepast

5340 nieuwe besmettingen, het gemiddelde blijft dalen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur 5340 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 722 minder dan gisteren. Het aantal is ook lager dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 5873 mensen positief getest werden.

Het gemiddelde aantal besmettingen bevindt zich al ruim drie weken in een dalende lijn. In de laatste week alleen al was de afname zo'n 20 procent.

In de ziekenhuizen nam de bezetting volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding af. Er liggen nu 2365 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2474), van wie 671 op de IC (gisteren: 690). Al met al daalt de ziekenhuisbezetting voorzichtig verder.

De besmettingen en de ziekenhuisbezetting nemen gemiddeld genomen dus af, maar bij het aantal overlijdens door covid-19 is dat nog niet merkbaar. Het gemiddelde aantal doden blijft de afgelopen twee weken rond de 100 per dag schommelen.

Vandaag meldde het RIVM 98 nieuwe overlijdensgevallen, tegen 96 gisteren. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 94 doden per dag, tegen 107 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van de situatie in verpleeghuizen. Er zijn nu 834 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er nog 854. Toch is het aantal besmette verpleeghuizen nog hoger dan op het hoogtepunt van de eerste coronagolf. Op 15 april waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl