Dertien volle lachgastanks, heel even op straat in Amersfoort politie.nl

De politie heeft vanochtend in Amersfoort een reeks bekeuringen uitgeschreven aan een automobilist die dertien volle cilinders met lachgas vervoerde. Omdat de man de cilinders daarna doodleuk weer inlaadde en doorreed, wordt het boetebedrag verdubbeld tot 6450 euro. "Hem zal nu het lachen wel vergaan", laat de politie weten op Facebook.

Het bezit van lachgas is niet verboden. Maar wie lachgas vervoert, moet wel voldoen aan bepaalde eisen. En daar ging het mis, meldt RTV Utrecht.

Zo kon de automobilist geen vervoersdocument tonen met daarop vermelding van de lading (1600 euro boete), lag de lading los (500 euro) en ontbraken de juiste etiketten op de cilinders (375 euro). Ook werd de auto niet geventileerd en ontbraken waarschuwingsstickers die aangeven dat je een gevaarlijke lading vervoert (750 euro).

De chauffeur kreeg in totaal dus 3225 euro aan boetes opgelegd. Hoewel de politie hem erop wees dat hij de cilinders moest achterlaten, deed hij dat niet en dat kwam hem dus op een verdubbeling te staan.

STER reclame