Dave Grohl, voorman van de band Foo Fighters
NOS Nieuws

Optredens van Foo Fighters en John Legend bij inauguratie-special Biden

De lijst met artiesten die woensdag bij de inauguratie van Joe Biden acte de présence geven, groeit met de dag. Nu zijn ook Bruce Springsteen, Foo Fighters en John Legend toegevoegd aan de line-up van het speciale programma dat wordt uitgezonden rondom de beëdiging.

Het Amerikaanse inauguratiecomité maakte ook bekend dat actrices Eva Longoria en Kerry Washington een deel van het programma presenteren. Gisteren was al bekend dat Justin Timberlake, Jon Bon Jovi en Demi Lovato een optreden geven.

Lady Gaga zingt tijdens de inauguratie van Joe Biden en vicepresident Kamala Harris het Amerikaanse volkslied. Zangeres Jennifer Lopez geeft dan een optreden aan de westkant van het Capitool.

Nieuwe nationale reis

Biden ziet de inauguratie als "het begin van een nieuwe nationale reis, een die de ziel van Amerika herstelt en Amerikanen samenbrengt". De verwachting is dat de komende dagen meer namen van artiesten worden bekendgemaakt.

De ceremonie zal ook worden bijgewoond door voormalig presidenten Barack Obama, George W. Bush en Bill Clinton. Aftredend president Donald Trump laat verstek gaan, vicepresident Mike Pence is wel aanwezig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl