Zorgmedewerkers in de rij voor een vaccinatie in de Zeelandhallen in Goes
In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS Nieuws

Vaccinatie verpleeghuispersoneel in heel Nederland begonnen

Personeel van verpleeghuizen in het hele land kan worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Ook de laatste 19 van de 25 vaccinatielocaties zijn vandaag opengegaan.

Het is de bedoeling dat de komende weken meer dan 200.000 medewerkers van verpleeghuizen worden ingeënt. Het animo voor de prikken is groot: veel verpleeghuispersoneel staat op een wachtlijst.

De vaccinatie van Fries zorgpersoneel is vanmorgen van start gegaan in het WTC Expo in Leeuwarden. De eerste prik was voor de 24-jarige Bianca Jongsma, verpleegkundige van zorgcentrum De Flecke in Joure. "Ik moest er wel even over nadenken, maar besloot toch al snel me te laten inenten", zegt ze tegen Omrop Fryslân. "Ik wil mezelf en de mensen om mij heen beschermen."

Bianca Jongsma krijgt in Leeuwarden als eerste een prik

In de provincie Groningen kunnen verpleegkundigen zich vanaf nu tegen corona laten vaccineren in evenementencentrum MartiniPlaza in de stad Groningen.

Mensen staan in de rij voor een vaccinatie in Groningen

In Overijssel wordt gevaccineerd in Zwolle en in Enschede. In Zwolle wordt gevaccineerd in de IJsselhallen en in Twente op het terrein van Universiteit Twente.

Meer dan duizend prikken per dag worden vanaf vandaag gezet in de drie Gelderse vaccinatiecentra in Wijchen, Arnhem en Apeldoorn. Zorgmedewerker Danielle Volman kreeg vanmorgen de eerste inenting in Arnhem.

Daniëlle Volman krijgt de eerste prik in Gelderland

En in de regio Zuid-Holland Zuid werd Aletta Krul, werkzaam bij 't Huys te Hoecke in Puttershoek, als eerste ingeënt. Dat gebeurde in de sporthal van DeetosSnel in Dordrecht.

Ze heeft geen moment getwijfeld of ze zich moest laten vaccineren. "Ik heb gezien wat dat doet met mensen", zegt ze tegen Rijnmond. "Ik hoop dat we op termijn weer ons werk kunnen doen zonder afstand te moeten houden en dat de bewoners gewoon weer van hun kamer kunnen om activiteiten te doen."

Aletta Krul heeft niet getwijfeld over de vaccinatie

In Zeeland wordt gevaccineerd in de Zeelandhallen in Goes. In Limburg in het MECC in Maastricht en in Blerick.

In Brabant zijn drie grote locaties waar gevaccineerd wordt. Het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Indoor Sportcentrum in Eindhoven en het voormalig distributiecentrum van Jumbo in Veghel. In Veghel is vorige week al begonnen met inenten.

Wachtend verpleegpersoneel in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven

Advertentie via Ster.nl