Degradatiezorgen blijven groot bij Willem II na verlies tegen Groningen

Bekijk de samenvatting van Willem II - FC Groningen

Willem II heeft opnieuw geen overwinning weten te boeken. De ploeg van trainer Adrie Koster, die pas twee keer won dit eredivisieseizoen, dacht thuis tegen FC Groningen af te stevenen op een gelijkspel, maar zag de gasten in blessuretijd toch nog de overwinning pakken: 2-3.

De Tilburgers moesten afgelopen week, op initiatief van de technische staf, een vrije dag opgeven voor een groepsgesprek om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Dat gesprek leek direct effect te hebben. Willem II nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief in de wedstrijd, maar verzuimde de score te openen.

Uitblinkende invaller

FC Groningen kwam gedurende de eerste helft, onder leiding van de uitblinkende Mo El Hankouri, beter in de wedstrijd. El Hankouri begon de wedstrijd in Tilburg op de bank, maar werd al in de twintigste minuut in het veld gebracht voor de geblesseerde Patrick Joosten.

El Hankouri was in de eerste helft al dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd toen nog gekeerd door Willem II-doelman Jorn Brondeel. Vlak na rust was het wel raak voor de aanvaller.

Groningen drukte echter niet door en zag de thuisploeg op gelijke hoogte komen door Ché Nunnely. De gelijkmaker gaf Willem II extra energie en Kwasi Wriedt dacht de Tilburgers op voorsprong te zetten, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Willem II-speler Ché Nunnely na de gelijkmaker tegen Groningen

Met nog ruim tien minuten te spelen hielp Groningen-invaller Wessel Dammers de thuisploeg een handje, door de kopbal van Vangelis Pavlidis van richting te veranderen en zijn eigen keeper op het verkeerde been te zetten. Toch gingen de drie punten niet naar de Tilburgers, omdat Ko Itakura zes minuten voor tijd de 2-2 binnenkopte.

Willem II werd in blessuretijd nog wat dieper in de degradatiezorgen geduwd door FC Groningen. Alessio Da Cruz kon onbedreigd opstomen naar het doel van Brondeel en legde de bal af op El Hankouri, die voor de tweede keer deze avond trefzeker was.

Gifbeker

"Ik heb wel eens gezegd dat de gifbeker helemaal leeg moet, maar het lijkt bij ons wel een emmer op dit moment", zei Willem II-trainer Adrie Koster na afloop.

El Hankouri: 'Weet dat ik het kan', Koster: 'Gifbeker lijkt wel een emmer'

Toch haalde Koster ook positieve punten uit de wedstrijd tegen Groningen. "We hebben strijd getoond en met vlagen goed voetbal laten zien. Daarin kan ik de ploeg niks verwijten, maar er worden cruciale individuele fouten gemaakt die je niet mag maken als je wil winnen."