Een vluchteling bekijkt de verwoesting die de brand heeft veroorzaakt
NOS Nieuws

Brand in vluchtelingenkamp Rohingya in Bangladesh verwoest honderden huizen

Een brand in een vluchtelingenkamp voor Rohingya in Bangladesh heeft honderden huizen verwoest. Niemand raakte ernstig gewond, maar 3500 mensen uit het kamp bij de Bengaalse stad Cox's Bazar hebben geen dak meer boven hun hoofd. Ook zijn 150 winkels in de as gelegd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Omdat het winter is, is het erg koud in Bangladesh. VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zorgt voor dekens, kleding en warme maaltijden voor de getroffen vluchtelingen.

Bekijk hier beelden van de brand in het kamp:

Honderden huizen vluchtelingenkamp Rohingya verwoest door brand

In Cox's Bazar wonen zeker 700.000 Rohingya-vluchtelingen. Ze zijn gevlucht uit Myanmar omdat ze daar als moslims worden vervolgd door overheid. Myanmar wordt geregeerd door de boeddhistische meerderheid.

Bangladesh wil de overbevolkte kampen in Cox's Bazar het liefst sluiten. Daarom is er op een eiland voor de kust een nieuw vluchtelingenkamp gebouwd, waar al duizenden Rohingya naartoe gebracht zijn. Veel Rohingya en ook verschillende mensenrechtenorganisatie verzetten zich tegen die overplaatsing omdat het eiland erg vatbaar is voor stormen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl