Lasse Schöne traint mee bij Ajax Ajax Images

Lasse Schöne is terug in Amsterdam. De Deense middenvelder gaat meetrainen bij Ajax, de club die hij in 2019 verruilde voor het Italiaanse Genoa.

Schöne liet vorige week zijn contract bij Genoa ontbinden, omdat hij geen toekomst meer had bij de Serie A-club. Dit seizoen kwam hij geen minuut in actie.

De komende tijd mag Schöne op het oude nest zijn conditie op peil gaan houden. De 34-jarige Deen traint donderdag mee bij Jong Ajax en sluit vrijdag waarschijnlijk aan bij het eerste elftal, dat zich voorbereidt op de Klassieker tegen Feyenoord van zondag.

De kans dat Schöne daadwerkelijk terugkeert bij Ajax is minimaal. De Deens international hoopt nog altijd naar het EK te gaan met zijn land, maar hij zal daarvoor wel moeten spelen. Die kans is bij Ajax gering.

Schöne stond tussen 2012 en 2019 onder contract bij Ajax en won met de Amsterdammers onder meer driemaal de landstitel en bereikte de halve finale van de Champions League.

Vertrekt Huntelaar?

Het Duitse Bild komt donderdag met een opmerkelijk bericht: Schalke 04 zou Klaas-Jan Huntelaar willen terughalen naar Duitsland. In 2017 maakte de spits de transfer van Schalke 04 naar Ajax. Onlangs liet hij weten dat hij hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen stopt met voetballen.

Huub Stevens, lid van de raad van commissarissen bij Schalke, laat bij navraag van de NOS weten dat hij niets weet van de interesse. Wel ziet hij de komst van Huntelaar zitten. "Een fitte Huntelaar kan hier wel wat teweeg brengen, met zijn gretigheid is hij altijd voorbeeld voor de club. Het kan wat losmaken in de groep."

Huntelaar speelde van 2010 tot 2017 voor Schalke 04. Hij kwam tot 240 wedstrijden en 126 doelpunten.

Klaas Jan Huntelaar op het trainingsveld ANP

STER reclame