Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - VVV-Venlo Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het duel tussen ADO Den Haag, de nummer zestien van de eredivisie, en VVV-Venlo, dat met twee punten meer één treetje hoger stond, is geëindigd in een afgetekende 4-1 zege voor de Limburgers. Grote man bij de gasten was weer eens Georgios Giakoumakis, die de gehele VVV-productie voor zijn rekening nam en zijn competitietotaal naar zestien treffers tilde.

Tien minuten later dan gepland, omdat het blauwe tenue van ADO-keeper Luuk Koopmans te veel gelijkenis vertoonde met de outfit van VVV, kwam de wedstrijd in de kelder van de eredivisie op gang. De gasten bleken het oponthoud beter verteerd te hebben dan de thuisploeg. Nadat twee ADO-spelers elkaar omver hadden gelopen, kreeg VVV'er Zinedine Machach ruim baan richting Koopmans.

Shaquille Pinas haalde na een achtervolging de voor hem kruisende Fransman in het strafschopgebied neer. Eredivisietopscorer Giakoumakis benutte de toegekende penalty koeltjes: 0-1. Het duurde tot in de extra tijd van de eerste helft voordat ADO gevaarlijk werd. Pinas leverde een zwabberbal af die VVV-sluitpost Thorsten Kirschbaum met zijn vuisten onschadelijk maakte.

Teruggedrongen

Na de pauze beet ADO, samen met VVV behorend tot de twee ploegen in de eredivisie die het minst vaak het vijandelijke doel onder vuur nemen, meer van zich af. Milan van Ewijk kwam al snel in scoringspositie, maar had te veel tijd nodig om af te drukken.

VVV-spits Georgios Giakoumakis scoort met het hoofd Pro Shots

VVV werd teruggedrongen, maar slaagde er toch in een keer aan de druk te ontsnappen en direct met resultaat. Aanvoerder Danny Post sloot een korte solo over rechts af met een voorzet, die door Giakoumakis met het hoofd verlengd werd: 0-2.

Lang hield die marge van twee doelpunten niet stand. De net ingevallen Samy Bourard had de bal voor het intikken, nadat een inzet van Daryl Janmaat van de paal was teruggekomen. Maar ook de 1-2 bleef niet lang op het scorebord staan. Drie minuten later al stond andermaal Giakoumakis op de goede plek bij een lage voorzet van Yahcuroo Roemer.

En nog was de Griekse koek niet op. Nadat vlak voor tijd Roemer was aangetikt door David Philipp, schoot Giakoumakis voor de tweede keer raak vanaf elf meter: 1-4.

Giakoumakis beleeft 'een fantastische avond', Brood spreekt van een deceptie
Statistieken ADO Den Haag - VVV-Venlo

STER reclame