Anton van der List met zijn reuzenrad
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Iedereen wil 'Opa K'nex' helpen na diefstal van zijn reuzenrad

Anton van der List uit Breda is bestolen van zijn zelfgebouwde reuzenrad van bijna twee meter hoog en dat levert hem veel steunbetuigingen op. Volgens Omroep Brabant hebben meerdere mensen per mail of via sociale media aangeboden om te helpen.

'Opa K'nex', zoals hij wordt genoemd, had het reuzenrad zelf gebouwd van duizenden stukjes K'nex-speelgoed. Het stond in het trappenhuis van zijn galerijflat, maar werd dit weekend door iemand meegenomen.

Zichtbaar aangeslagen vertelt Van der List over de diefstal:

Antons zelfgebouwde reuzenrad gestolen uit flat, 'brengt u hem alstublieft terug?'

Het verdriet van Van der List leidde tot veel reacties. "We hebben hier na het opruimen van de zolder twee dozen K'nex staan die we graag aan 'opa K'nex' willen geven om een nieuwe start te kunnen maken", reageert iemand.

"Kan hier geen inzamelingsactie voor gehouden worden, zodat deze meneer weer een nieuwe kan maken? Wij hebben een doos voor een kleiner exemplaar reuzenrad liggen en geven het graag af", laat een familie weten.

10.000 euro

Om Van der List te helpen zijn er ook meerdere doneeracties gestart, waaronder die van de 29-jarige Daan Jongen. "Ik vond het zo sneu en ik wilde iets doen. Met een crowdfundingsactie lukt het misschien om een paar honderd euro op te halen", vertelt hij aan Omroep Brabant.

Jongen haalde binnen een dag 10.000 euro op. "Daar kun je denk ik een heel huis van K'nex voor bouwen, denk ik." Jongen besloot de actie stop te zetten. "Ik heb contact met de familie over hoe het geld het beste bij Opa K'nex komt. Hij wil alleen zijn reuzenrad terug en wil misschien de rest van het geld aan een goed doel schenken."

Jongen is verrast door de reacties en de vele donaties. "Sommige mensen schonken wel honderd euro. Het is leuk om de kracht van sociale media te zien."

Advertentie via Ster.nl