NOS Nieuws

RIVM: 6148 nieuwe besmettingen, laagste ziekenhuisbezetting in ruim twee weken

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 6148 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1183 meer dan gisteren, maar over de afgelopen week is nog altijd een daling van 10 procent te zien ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

Op woensdag en donderdag is de afgelopen maanden vaker sprake van een stijging van het aantal positieve tests. Mogelijk heeft dat te maken met het gegeven dat mensen zich gemiddeld minder vaak laten testen in het weekend en vaker vlak daarna.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan er werden opgenomen.

Er liggen nu 2521 mensen met corona in het ziekenhuis, tegenover 2640 gisteren. Dat is het laagste aantal sinds 26 december. Van hen liggen 700 mensen op de IC (gisteren: 695), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding.

Er werden 218 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, dat waren 49 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 46 patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 3 nieuwe opnames meer dan gisteren.

122 overleden covid-patiënten

Het dagelijks aantal coronadoden blijft hoog. Bij het RIVM werden 122 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 153. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 99 doden per dag, tegen 98 doden per dag een week eerder.

Het RIVM verwacht dat later dit jaar, maar nog niet de eerstvolgende vier tot zes weken, de besmettelijker Britse variant ook in Nederland dominant wordt. Dat zou tot een hernieuwde stevige stijging van de cijfers kunnen leiden, net als in de voorbije maand in Groot-Brittannië en Ierland te zien is geweest.

Van Dissel vertelde vandaag in de Tweede Kamer dat hij van zijn Ierse collega had gehoord dat er zelfs gebieden in Ierland zijn met zo'n 2200 besmettingen per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: in Nederland was de besmettingsgraad het hoogst vorige week in Twente, met 417 per 100.000.

Overigens is er ook in het Verenigd Koninkrijk en Ierland de afgelopen dagen een voorzichtige daling te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl