Vitesse staat op gelijke hoogte met koploper Ajax na winst op FC Utrecht

Bekijk hier de samenvatting: Vitesse - FC Utrecht

Dankzij een minimale zege op FC Utrecht mag Vitesse zich in ieder geval voor een dag medekoploper in de eredivisie noemen. Een zeldzaam doelpunt van verdediger Danilo Doekhi was genoeg voor een 1-0 zege.

FC Utrecht, waar de deze week aangetrokken Benaissa Benamar de hele wedstrijd meedeed, begon voortvarend aan het duel en was snel dicht bij de openingstreffer via een kopbal van Willem Janssen. Vitesse nam vervolgens het heft in handen en stichtte gevaar via onder andere Oussama Tannane.

Na tien minuten dacht Oussama Darfalou de score te openen voor Vitesse, maar de VAR constateerde buitenspel.

Scheenbeen Doekhi

Een kwartier later was het wel raak voor Vitesse. Doekhi, die in 2018 overkwam van Ajax, schoot met zijn scheenbeen raak na een lage voorzet van Eli Dasa. Het was voor de 22-jarige verdediger zijn eerste doelpunt in de eredivisie.

Vitesse trotse koploper, FC Utrecht ziet genoeg verbeterpunten

Na rust viel er weinig te beleven in de lege Gelredome. Utrecht had moeite om kansen te creëren en wist Vitesse niet aan het wankelen te brengen. Ook Vitesse liet zich in het tweede bedrijf minder gelden in aanvallend opzicht.

Een goed afstandsschot van Tannane was een van de weinige hoogtepunten. Doelman Eric Oelschlägel redde knap. Aan de andere kant moest Remko Pasveer gestrekt op een schot van Gyrano Kerk.

Ook in de slotfase hield Vitesse gemakkelijk stand. Het wist zo voor de achtste keer dit seizoen de nul te houden in de eredivisie.

FC Utrecht wist met het verlies voor de derde keer op rij niet te winnen. De ploeg, die dit seizoen de topdrie wilde aanvallen, staat op de teleurstellende tiende plaats.