NOS NieuwsAangepast

5499 nieuwe besmettingen, laagste aantal sinds begin december

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5499 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1139 minder dan gisteren. Het is het laagste aantal sinds 2 december.

Het aantal besmettingen is ook fors lager dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 7261 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests.

Daarentegen nam de bezetting in de ziekenhuizen weer iets toe. Er zijn meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden.

Er liggen nu 2628 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2561), van wie 702 op de IC (gisteren: 711), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Al met al zet de daling van het aantal covid-patienten in het ziekenhuis nog niet door.

Er werden 173 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 14 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 24 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is 1 nieuwe opname minder dan gisteren.

50 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 50 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 54. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 106 doden per dag, tegen 91 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 852 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Gisteren waren het er 861. Het is de eerste daling sinds begin december, maar het aantal besmette verpleeghuizen ligt nog steeds boven het hoogtepunt van de eerste coronagolf: op 15 april waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één coronabesmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl