NOS NieuwsAangepast

Podcast Oog: Corona-onderzoek in China, slapen in de wildernis en ophef rond John Pielemans

Een groep virologen is deze week naar China vertrokken om te onderzoeken wat de oorsprong van het coronavirus is geweest. Hoogleraar Peter Rottier en correspondent Sjoerd den Daas vertelden of dat wel mogelijk is in een land als China.

Voor de pandemie was er een groot lerarentekort en nu zitten alle leerlingen thuis. Volgens de Amsterdamse wethouder van Onderwijs Marjolein Moorman en socioloog Thijs Bol wordt het voor leerlingen steeds moeilijker om de achterstanden in te halen.

Koen Arts en zijn vriendin Gina Maffey sliepen een jaar lang in de Nederlandse wildernis. En dat was moeilijker dan zij hadden gedacht.

En er was veel ophef in Denemarken over de kinderserie John Dillermans. Die gaat over een tekenfilmfiguur met een onbeheersbare, enorme pielemans. En toch zijn volgens correspondent Rolien Créton de Denen helemaal niet zo preuts.

Deze aflevering van De Stemming kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl