Giakoumakis bezorgt VVV met twee goals belangrijke zege op Willem II

Bekijk de samenvatting van VVV-Venlo - Willem II

In de gevarenzone van de eredivisie heeft VVV-Venlo drie heel belangrijke punten gepakt tegen Willem II. VVV won dankzij spits Georgios Giakoumakis thuis met 2-1 en passeerde Willem II én ADO Den Haag op de ranglijst. De ploeg uit Venlo staat nu vijftiende.

Willem II was voor de rust sterker, maar benutte slechts een van zijn kansen: na een vrije trap van Mike Trésor na een kwartier spelen plofte de bal ineens voor de voeten van Jan-Arie der Heijden, die meteen uithaalde en scoorde.

In het eerste kwartier was er sowieso veel te beleven in De Koel. Namens Willem II misten Ché Nunnely en Kwasi Wriedt kansen, namens VVV stuitten Georgios Giakoumakis en debutant Kristopher da Graca op de alerte keeper Jorn Brondeel.

Jan-Arie van der Heijden viert zijn doelpunt, met zijn ploeggenoten in de achtervolging

Na de aardige eerste helft zakte Willem II na rust ver weg en VVV kroop meer en meer naar het doel van de Tilburgers. Tot kansen leidde dat aanvankelijk nauwelijks.

Tien minuten voor tijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor VVV: na hands van de Duitse verdediger Derrick Köhn ging de bal (na ingrijpen van de VAR) op de stip. Giakoumakis liet zich dat buitenkansje niet ontgaan en schoot onberispelijk raak.

In blessuretijd scoorde de Griekse spits met een bekeken schot opnieuw, zijn twaalfde eredivisiegoal van het seizoen. In de allerlaatste seconde voorkwam VVV-keeper Thorsten Kirschbaum met een knappe redding nog een goal van Ole Romeny.

Bekijk hier de reacties van Georgios Giakoumakis, Willem II-trainer Adrie Koster en VVV-trainer Hans de Koning: