NOS Voetbal

Groningen geeft in blessuretijd zege weg bij FC Utrecht

Bekijk de samenvatting van FC Utrecht - FC Groningen

FC Groningen leek op weg naar een zege bij FC Utrecht en daarmee de vijfde plaats in de eredivisie, maar in de vierde minuut van blessuretijd maakte de thuisploeg alsnog gelijk: 2-2.

Na een sterk Utrechts eerste kwartier sloeg Groningen in korte tijd twee keer toe. Patrick Joosten kopte tegen zijn oude club raak uit een voorzet van Jørgen Strand Larsen, die de marge even later verdubbelde met een hard schot.

Bart Ramselaar bracht de spanning terug met een door Ko Itakura getoucheerd schot.

Aanvoerder Willem Janssen gaat voorop in de strijd tegen FC Groningen.

Utrecht drong na de rust aan, maar had moeite om gaten te vinden in de hechte Groningse defensie. Doelman Sergio Padt stopte kopballen van Mimoun Mahi en Sander van de Streek met twee knappe reflexen, maar op de valreep was een schot van Gyrano Kerk hem te machtig.

De goal werd nog bekeken door de VAR, maar van hands van Kerk bleek geen sprake. "Ik wist dat hij zat", was Kerk achteraf duidelijk.

Groningen-trainer Danny Buijs treurde niet lang na. "Het doet wel pijn, maar ik denk dat Utrecht absoluut verdiend de 2-2 heeft gemaakt. Zo eerlijk moet je zijn."

Zeven

Groningen blijft door het puntenverlies steken op plaats zeven in de eredivisie, op zeven punten van lijstaanvoerder Ajax. Utrecht blijft in het rechter rijtje, met een achterstand van negen punten op Groningen.

'Het doet pijn maar de 2-2 is verdiend, zo eerlijk moet je zijn'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl