NOS Voetbal

Vitesse pakt volle buit in Almelo dankzij anderhalve goal van Bero

Bekijk de samenvatting van Heracles Almelo - Vitesse

Vitesse is het kalenderjaar 2021 uitstekend begonnen met een overwinning bij Heracles Almelo: 0-2. Matus Bero was verantwoordelijk voor beide goals, al kreeg hij de 0-1 niet op zijn naam, vanwege een eigen goal van Robin Pröpper.

Vitesse zorgde daarmee voor zijn tiende overwinning van het seizoen. De Arnhemmers staan nu op één punt van nummer twee PSV en twee punten van koploper Ajax. Die twee clubs treffen elkaar zondag in Amsterdam.

De eerste kansen waren voor Heracles: Silvester van der Water en Rai Vloet probeerden het van afstand, zonder doelman Remko Pasveer in de problemen te brengen.

Een reactie van Thomas Letsch, Frank Wortmuth en Thomas Bruns na Heracles Almelo-Vitesse:

'Vitesse kan lachende derde worden, kijken hoelang we kunnen meedoen'

Zijn collega Janis Blaswich van Heracles moest meer zijn best doen om de uithaal van Oussama Tannane te keren. Op het door Robin Pröpper van richting veranderde schot van Bero was de Duitse doelman kansloos.

Een kwartier voor tijd frommelde Bero de bal bijna opnieuw achter Blaswich, maar zijn inzet ging naast. De Slowaak kreeg alsnog een doelpunt achter zijn naam, want op aangeven van Dasa schoof hij in de 83ste minuut beheerst binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl