Twente overtuigt tegen hekkensluiter Emmen en is klaar voor topper tegen Ajax

Bekijk de samenvatting van FC Emmen - FC Twente

FC Twente heeft een simpele 4-1 zege geboekt bij FC Emmen, dat na vijftien duels nog steeds zonder overwinning is.

Hoewel Emmen het beste uit de startblokken kwam en via Glenn Bijl en Keziah Veendorp voor wat dreiging zorgde, was het Twente dat effectiever met de kansen omsprong. Ook zonder topscorer Danilo, die pas na de pauze inviel.

Václav Cerný opende de score namens de Tukkers. Na een kwartier tikte hij een voorzet van Jayden Oosterwolde knap binnen. Daarna had de ploeg van Ron Jans aan minder dan een half uur genoeg om de wedstrijd te beslissen dankzij een paar snelle, dodelijke uitvallen.

Queensy Menig nam de 2-0 voor zijn rekening. De 25-jarige aanvaller kreeg de bal net buiten de zestien voor zijn voeten, waarna hij hem via de onderkant van de lat fraai achter keeper Dennis Telgenkamp werkte.

Vlak voor rust maakte de 20-jarige Jesse Bosch zijn eerste doelpunt in de eredivisie: een vliegende volley op aangeven van zijn 19-jarige ploeggenoot Oosterwolde.

Geen comeback

Na rust stokte de Twentse doelpuntenmachine en deed Emmen iets terug. Twente kreeg de bal niet weg uit de eigen zestien, waarna Miguel Araujo zijn hoofd tegen de bal zette voordat Twente-doelman Drommel kon wegstompen: 3-1.

Emmen doet iets terug via Miguel Araujo

De hoop op een comeback - als die er al was bij de spelers van Emmen - bleef niet lang levend, want vier minuten later boorde Cerný met een pegel het sprankje Drentse hoop de grond in.

Bekijk hieronder de teleurgestelde reacties van Emmen-aanvoerder Anco Jansen en trainer Dick Lukkien.

Teleurstelling bij Emmen: 'Dit biedt weinig perspectief, dat is wel een probleem'

Danilo was daarna nog twee keer dicht bij zijn twaalfde goal van het seizoen, maar doelman Telgenkamp voorkwam die. De topscorer had wegens een familiebezoek in Brazilië en de daaropvolgende quarantaine slechts een paar keer getraind en moest daarom op de bank beginnen.

Donderdag speelt FC Twente thuis tegen koploper Ajax.