De testlocatie van de GGD Hart voor Brabant in Tilburg
NOS Nieuws

RIVM: 7383 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7383 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 764 minder dan gisteren.

Het aantal van 7383 is lager dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 7544 mensen positief getest werden. Gemiddeld genomen daalt het aantal positieve tests.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 2574 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2644), van wie 700 op de IC (gisteren: 708), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 241 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 8 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 44 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 7 nieuwe opnames meer dan gisteren.

139 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 139 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 89. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 107 doden per dag, tegen 86 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 861 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 823. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Het aantal besmettingen in Nederland is nog steeds relatief hoog, maar ons land is ingehaald door de Britten en de Ieren. Vooral in Ierland is sprake van een flinke stijging van het aantal positieve tetst, maar ook het Verenigd Koninkrijk kamp met een forse stijging. Met name in Londen zijn veel mensen besmet; in sommige wijken één op de twintig inwoners. De Londense gezondheidszorg kraakt in zijn voegen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl