De Nederlandse bobsleester Jennifer Onasanya, die uitkomt voor Oostenrijk, heeft net als in 2019 brons veroverd op de Europese kampioenschappen.

Samen met pilote Katrin Beierl moest de Katwijkse in Winterberg alleen twee Duitse duo's voor zich dulden.

Nederlandse Oostenrijkse Onasanya pakt opnieuw brons op EK Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De Nederlandse bobsleester Jennifer Onasanya, die uitkomt voor Oostenrijk, heeft net als in 2019 brons veroverd op de Europese kampioenschappen. Samen met pilote Katrin Beierl moest de Katwijkse in Winterberg alleen twee Duitse duo's voor zich dulden.

De winst ging naar Laura Nolte en Deborah Levi. Zij bezorgden Duitsland voor de zestiende keer in achttien Europese kampioenschappen de titel. Ze bleven hun landgenoten Kim Kalicki en Ann-Christin Strack maar liefst 0,42 voor.

Duits feestje

Jamanka en Fiebig maakten het Duitse feestje compleet door samen met Beierl en Onasanya brons te winnen. De tot Oostenrijkse genaturaliseerde Nederlandse was na afloop meer dan tevreden.

"Dit veld is zo ontzettend goed dat ik niet had verwacht dat we een medaille zouden halen. Dit geeft een goed gevoel richting de Olympische Spelen van volgend jaar", reageerde ze in NOS Langs de Lijn.

Nederlandse Onasanya waarschuwt Duitsers: 'Wij gaan volgend jaar medailles pakken!'

Onasanya staat met haar partner nu tweede in het wereldbekerklassement. "Het gat naar de Duitsers wordt kleiner en er zit nog veel meer in bij ons. Duitsland moet echt bang zijn, want wij gaan volgend jaar medailles pakken."

Sergejeva en Mamedova gingen vorig jaar met de titel aan de haal. De Russinnen hebben nu een andere bobsleepartner en werden slechts zestiende en elfde in de wedstrijd die ook voor de wereldbeker meetelt.

Vijfde EK-titel Friedrich

Bij de mannen veroverde Francesco Friedrich in de tweemansbob voor de vijfde keer de Europese titel. Met zijn remmer Thorsten Margis bleef hij zijn Duitse landgenoten Johannes Lochner/Erik Franke voor.

Vorig jaar greep Friedrich nog naast de Europese titel. De Letten Oskars Kibermanis en Matiss Miknis pakten toen goud, maar reisden dit keer niet af naar Winterberg wegens een coronageval in de Letse selectie.

Ivo de Bruin en Janko Franjic eindigden als dertiende. Het Nederlandse duo kijkt echter vooral naar zondag, als ze in de viermansbob in actie gaan komen.

Bekijk hieronder de beelden van de tweemansbob op de EK bobsleeën in Winterberg:

De Bruin/Franjic testen in tweemansbob vorm voor het 'echte werk' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame