NOS Nieuws

9737 nieuwe besmettingen, tweeduizend meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9737 coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 2609 meer dan gisteren.

Het aantal is hoger dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 7731 positieve tests bij kwamen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting weer licht af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

In totaal liggen er nu 2764 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2835), van wie 712 op de IC (gisteren: 704), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). De bezetting schommelt al een dag of tien rond de 2800 corona-patienten.

Er werden 231 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 31 opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 29 patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn tien opnames minder dan gisteren.

85 overleden covid-patiënten

Er werden 85 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Fors minder dan gisteren, toen er 175 overledenen werden gemeld. Maar het gemiddeld blijft hoog: de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 94 doden per dag, tegen 87 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 868 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 818. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl