José María Giménez (Atlético Madrid) baalt
NOS Voetbal

Derdeklasser zorgt voor enorme bekerstunt: koploper Atlético uitgeschakeld

De Spaanse derdeklasser UE Cornellà heeft voor een stunt gezorgd in de Copa del Rey: de Catalaanse ploeg won in de tweede ronde van het bekertoernooi met 1-0 van Atlético Madrid en schakelde zo de koploper van de Spaanse competitie uit.

Cornellà, voormalig werkgever van Leon de Kogel en Barcelona-verdediger Jordi Alba, scoorde al in de zevende minuut: Adrián Jiménez nam een vrije trap van Agus Medina ineens op de voet en doelman San Roman zag geen kans diens volley te keren.

Atlético-trainer Diego Simeone zei voor de wedstrijd dat hij andere spelers een kans wilde geven: onder anderen Luis Suárez, keeper Jan Oblak en Marcos Llorente kregen rust.

De huidige koploper in La Liga was ten opzichte van het laatste competitieduel met Alavés op acht plaatsen gewijzigd en moest een kwartier na rust met tien man verder na een tweede gele kaart voor Ricard Sanchez. Het kon daarna geen vuist meer maken.

Vreugde bij de spelers van Cornella

"We bieden onze excuses aan de fans aan", zei Saul na de nederlaag. "We zijn degenen die de schuld moeten krijgen. Zij speelden hun spel en waren beter dan wij. We willen nooit uitgeschakeld worden, maar de afgelopen jaren pakken deze beslissingswedstrijden niet goed uit voor ons."

Niet welgevallig

"De beker is ons niet welgevallig", gaf Simeone eveneens toe. "We willen altijd winnen, maar vandaag verdiende onze tegenstander de zege net als vorig jaar."

Een jaar geleden werd Atlético uitgeschakeld door Cultural Leonesa, ook een club die uitkomt op het derde niveau. "Zij streden goed, zij speelden het spel dat ze wilden spelen en pakten alle afvallende ballen. Wij moeten ze feliciteren, omdat ze ons overklasten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl