NOS Sport

Handballers tegen Slovenië na rust hard onderuit in EK-kwalificatie (34-23)

Handballers na rust hard onderuit in EK-kwalificatie

De Nederlandse handballers zijn er niet in geslaagd ook hun tweede duel in de EK-kwalificatiereeks te winnen. Na de zege op Turkije begin november boog de ploeg van coach Erlingur Richardsson in Almere met 34-23 voor Slovenië.

De Slovenen begonnen als favoriet aan het duel. Zo wonnen ze brons op het WK van 2017, wonnen ze in 2019 ook al twee keer van Oranje in de EK-kwalificatie en werden ze vierde op het EK van 2020. Toch maakten ze hun favorietenrol niet direct waar.

Oranje strafte de licht arrogante houding van de Slovenen af, kwam op 10-6 en leidde halverwege met 15-14. Na rust verdedigde Slovenië veel beter en werd Oranje weggespeeld.

Keeper Bart Ravensbergen baalt

Bondscoach Erlingur Richardsson: "Het heeft te maken met fitheid. Zij waren veel fitter, bij ons was in de tweede helft alle kracht eruit. Voor een wedstrijd op dit niveau moeten alle spelers topfit zijn. Wij misten natuurlijk Luc Steins, onze spelmaker. Iso Sluijters kon zijn werparm niet goed gebruiken en moest zich inhouden."

"Veel jongens spelen in competities die al maanden stil liggen door het coronavirus en hebben dus nauwelijks ritme. Het is geen excuus, maar wel de situatie waarmee we te maken hebben", zei de IJslander na afloop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl