Aart Vierhouten
NOS Wielrennen

Vierhouten als ploegleider aan de slag bij WorldTour-ploeg Qhubeka

Oud-renner Aart Vierhouten wordt ploegleider bij het WorldTour-team van Qhubeka-Assos. De vijftigjarige Nederlander gaat daar onder anderen Bert-Jan Lindeman coachen.

"Ik kijk er erg naar uit om weer op de weg actief te zijn. Om bijvoorbeeld jonge renners wegwijs te maken in de profwereld", aldus Vierhouten die in 2009 stopte met fietsen en actief was bij onder andere Rabobank en Vacansoleil.

Na zijn actieve carrière was Vierhouten tussen 2010 en 2014 bondscoach van de Nederlandse junioren en beloften, waarna hij ook even ploegleider was bij Vacansoleil-DCM. Vervolgens kwamen er veel andere klussen voorbij in het bedrijfsleven. "Maar om echt op pad te zijn met renners, dat is toch wel erg gaaf."

In 2020 keerde hij al terug in het peloton bij de Deense ploeg Riwal. "Maar daar kregen ze de financiën niet rond voor 2021. Manager Lars Michaelsen van Qhubeka, met wie ik nog samen heb gefietst, hoorde dat en belde mij vervolgens."

Naast Lindeman, die deze winter overkwam van Jumbo-Visma en in 2015 nog een etappe won in de Vuelta, krijgt Vierhouten de Belg Dimitri Claeys en de talenten Karel Vacek (Tsjechië) en Mauro Schmid (Zwitserland) onder zich. Hij zit in de Ronde van de Provence voor het eerst in de ploegleiderswagen.

Toekomst

De toekomst van de Zuid-Afrikaanse wielerploeg, die in 2020 nog NTT als hoofdsponsor had, was lang ongewis. Pas eind november werd duidelijk dat er een doorstart mogelijk was. Onder anderen Fabio Aru en Simon Clarke werden deze winter nog aangetrokken. Naast Vierhouten maakte Qhubeka woensdag ook de komst van de Italiaanse ploegleider Gabriele Missaglia bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl