Kysia Hekster NOS / Stefan Heijendael

Kysia Hekster wordt de nieuwe NOS-correspondent voor de Europese Unie, de NAVO en de landen België en Luxemburg. Ze wordt de opvolger van Thomas Spekschoor, die terugkeert naar Nederland en als verslaggever en redacteur op de binnenlandredactie aan de slag gaat. In Brussel wordt Hekster correspondent naast Sander van Hoorn.

Hekster (1971) werkt sinds 1998 bij de NOS, waar ze onder meer plaatsvervangend chef van de buitenlandredactie was. Van 2008 tot 2012 was ze NOS-correspondent in Rusland, waar ze tevens het boek De Poetin Show schreef. Op dit moment is ze binnenlandverslaggever en volgt ze het Koninklijk Huis.

Hekster verheugt zich op haar overstap naar Brussel: "De komende jaren moet er in de Europese Unie ongelooflijk veel gebeuren, bijvoorbeeld op terreinen als klimaat en migratie."

NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff is ervan overtuigd dat Hekster een aanwinst is voor Bureau Brussel, mede door haar ervaring als correspondent in Moskou en als verslaggever Koninklijk Huis. "Ook heeft ze een goed politiek instinct en verwacht ik dat ze de soms complexe ontwikkelingen in de Europese Unie voor een breed publiek inzichtelijk kan maken."

Aïda Brands volgt Bert van Slooten op

Aïda Brands verhuist mee naar Brussel en wordt de opvolger van Bert van Slooten, die aan het einde van zijn vijfjarige termijn is gekomen als redacteur in Brussel. Brands werkt sinds 2017 op de NOS-economieredactie en eerder als politiek en financieel redacteur voor omroep WNL.

Ook Brands heeft veel zin in de overstap: "Ik kan niet wachten om mijn tanden in het EU-dossier te zetten." Hoofdredacteur Gelauff noemt Brands een enthousiaste, ambitieuze en waardige opvolger van Bert van Slooten.

STER reclame