NOS NieuwsAangepast

Enquête: drie op de vier Nederlanders willen zich laten vaccineren

Steeds meer Nederlanders zijn bereid om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus. Onderzoeksbureau Ipsos ondervroeg Nederlanders de afgelopen week in opdracht van de NOS en komt tot de conclusie dat de vaccinatiebereidheid is toegenomen tot 75 procent.

Het onderzoek werd volgens Ipsos gedaan onder een representatieve groep van ruim duizend Nederlanders. Ongeveer de helft van de ondervraagden zegt zich "zeker" te laten vaccineren en een kwart houdt het op "waarschijnlijk wel".

De andere drie antwoordmogelijkheden waren "ik weet het niet" (10 procent), "zeker niet" (8 procent) en "waarschijnlijk niet" (7 procent).

Uit eerdere metingen bleek volgens Ipsos dat de vaccinatiebereidheid medio december 69 procent was en een maand eerder 66 procent. Mannen zijn iets meer geneigd tot vaccinatie dan vrouwen. Tussen ouderen (55-plussers) en jongeren (18-34) is het verschil vrij groot: 86 tegenover 65 procent.

Weigeraars en twijfelaars noemen verschillende redenen voor hun scepsis. Zo zijn ze niet zeker van de veiligheid en de effectiviteit van de vaccins en zijn ze bang voor bijwerkingen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl