Nederland had het voorbeeld van Groot-Brittannië moeten volgen waar een deel van de ouderen in verpleeghuizen wordt gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Dat zegt Wilco Achterberg, hoogleraar ouderen-geneeskunde bij het LUMC, in deze podcast. Hij vindt het raar dat Nederland deze groep ouderen naar achteren heeft geschoven in de vaccinatiestrategie.

Het is nog niet zeker of de Olympische Spelen in Tokio dit jaar doorgaan, zegt Japan-kenner Mai Verbij. De Spelen werden vorig jaar door corona een jaar uitgesteld. Maar in Japan neemt het aantal besmettingen momenteel sterk toe. Ook de Britse variant is in Japan gesignaleerd. Volgens Verbij is daarom de steun onder de bevolking voor het organiseren van de Spelen sterk afgenomen.

En NOS Met Het Oog Op Morgen bestaat 45 jaar. Hans Hoogendoorn is vanaf dag één bij het programma betrokken als 'de stem'. Hij blikt terug.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

De NOS op 3 Tech Podcast: iedere donderdag praten Casper Meijer of Jonna ter Veer en hun gasten je bij over het laatste nieuws uit de wereld van technologie en sociale media.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

STER reclame