Luis Suárez

Late goal Suárez voorkomt puntenverlies Atlético

Luis Suárez heeft Atlético Madrid op de valreep een 2-1 zege bij Deportivo Alavés bezorgd. De ploeg van coach Diego Simeone boekte daarmee zijn twaalfde zege in vijftien wedstrijden in la Liga en nam de koppositie weer over van Real Madrid.

Voor de pauze gebeurde er bar weinig in de Baskische hoofdstad Vitoria-Gasteiz. Marco Llorente scoorde, na een foute pass in de Alavés-defensie en via een voet van Víctor Laguardia. De laatste kreeg na een uur rood nadat hij Thomas Lemar had getorpedeerd.

Marcos Llorente (m) viert zijn goal tegen Deportivo Alavés

Atlético heerste na rust, maar het leek in de slotfase toch nog fout te gaan. Doelman Jan Oblak redde nog knap bij een kopbal van Florian Lejeune, maar was kansloos toen Felipe de bal na een voorzet van invaller Joselu op fraaie wijze in eigen doel schoot.

Op aangeven van Atlético-invaller João Félix bracht Suárez, die tot dan niet veel goed deed, met een intikker toch nog redding. Atlético heeft twee punten meer dan Real en twee wedstrijden minder gespeeld. FC Barcelona speelt om 21.00 uur de uitwedstrijd tegen Huesca.

Stand La Liga

Nummer drie Real Sociedad speelde in San Sebastián met 1-1 gelijk tegen Osasuna. Jonathan Calleri opende de score namens de bezoekers vlak na rust zorgde Ander Barrenetxea voor de gelijkmaker.