Kevin de Bruyne was weer ouderwets een van de uitblinkers bij City.

Manchester City overklast Chelsea; Leicester City rukt op naar derde plek

Manchester City heeft Chelsea op het eigen Stamford Bridge op een 3-1 nederlaag getrakteerd. City, dat bij rust al met 3-0 voorstond, liet na om Chelsea een groter pak slaag te geven. Met name in de eerste helft werd de ploeg van Frank Lampard weggespeeld.

Dat terwijl Manchester City zes spelers moest missen. Veelal vanwege coronabesmettingen. Zondagochtend werd verdediger Eric García aan het lijstje van besmette spelers toegevoegd. Ook Nathan Aké zat niet bij de selectie.

Chelsea begon nog aardig, maar al snel legde City een aantal knappe aanvallen op de mat en stond het met 2-0 voor. Bij de eerste treffer nam Ilkay Gündogan de bal knap aan en schoot raak. Even later tikte Phil Foden raak op aangeven van uitblinker Kevin de Bruyne.

Ziyech kan geen vuist maken

Chelsea had geluk dat er voor de rust maar één treffer bijkwam. Raheem Sterling trof de paal, waarna De Bruyne scoorde uit de rebound. In de tweede helft zocht Chelsea de aanval, maar de Londenaren konden geen vuist maken. Ook niet toen basisspeler Hakim Ziyech was vervangen door Callum Hudson-Odoi. Die zorgde in de blessuretijd nog wel voor de 3-1, maar dat was slechts voer voor de statistieken.

De stand bovenin de Premier League.

Dankzij de zege staat City op de vijfde plek. Chelsea blijft ver achter bij de verwachtingen en staat op de achtste plek. Hoewel de achterstand van de Londenaren op City slechts drie punten bedraagt.

Leicester nu derde

Leicester City boekte eerder op de dag een 2-1 uitzege bij Newcastle United en neemt daarmee de derde plaats in de Premier League over van Tottenham Hotspur, dat zaterdagavond met 3-0 won van Leeds United.

In Newcastle hielden de thuisploeg en Leicester elkaar lang in evenwicht. Pas na de rust kwam het duel tot leven. Leicester nam een voorschot op de zege met treffers van James Maddison en Youri Tielemans, die beiden met een knap schot doel troffen.

Tielemans in de wolken na zijn treffer.

In de slotfase zorgde invaller Andy Caroll voor de 2-1 met een benutte volley. Zo volgde een spannende slotfase, met enkele hachelijke momenten voor beide doelen, maar de voorsprong voor Leicester bleef intact.