Senaatsleider Mitch McConnell
NOS Nieuws

Huizen Republikeinse en Democratische leiders in VS beklad

In de Amerikaanse staat Kentucky is het huis van de Republikeinse leider in de Senaat, Mitch McConnell, beklad. Er zijn teksten op gespoten als 'Waar is mijn geld' en 'Mitch doodt armen'.

Ook het huis van de Democratische leider in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, moest het volgens Amerikaanse media ontgelden. Ook haar deur werd beklad met graffiti en op de stoep werd naar verluidt een varkenskop, al dan niet echt, met nepbloed achtergelaten. Op haar huis stonden leuzen als 'Stop de huur', 'We willen alles' en '$2K'.

Een verslaggever van een lokaal tv-station deelde op Twitter foto's van de bekladdingen bij het huis van McConnell:

Vermoedelijk hebben de acties te maken met de discussie over een breed coronasteunpakket, dat Amerikanen door de crisis moet helpen. President Trump wilde dat Amerikaanse gezinnen onder een bepaalde inkomensgrens 2000 dollar zouden krijgen in plaats van 600 dollar. De meeste van zijn Republikeinse partijgenoten vonden dat niet realistisch, waarna de Democratische meerderheid in het Huis er alsnog voor stemde. Maar McConnell hield een stemming erover in Senaat uiteindelijk tegen. Pelosi had juist opgeroepen om ermee in te stemmen.

McConnell noemt de bekladding van zijn huis "een radicale driftbui" uit een "giftig draaiboek". Hij zegt dat hij zijn hele leven heeft gevochten voor de vrijheid van meningsuiting en het recht op vreedzaam protest, om te benadrukken dat deze actie daar niet onder valt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl