Een labmedewerker analyseert een coronatest
NOS NieuwsAangepast

8630 nieuwe besmettingen, iets meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 8630 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 431 meer dan gisteren.
Het is ook iets meer dan het gemiddelde van afgelopen week, toen gemiddeld per dag 8571 mensen positief getest werden.

Op weekbasis is er juist sprake van een flinke daling. De voorbije week ging het aantal besmettingen met 22 procent omlaag ten opzichte van de zeven dagen daarvoor.

248 opnames op verpleegafdelingen, 37 erbij op de IC

In de ziekenhuizen nam de bezetting weer iets toe, hoewel sinds woensdag de situatie redelijk stabiel is. Er liggen nu 2703 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2660), van wie 698 op de IC (gisteren: 724), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Er werden 248 coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen, 9 meer dan gisteren. Op de intensive care werden 37 patiënten opgenomen, evenveel als gisteren.

38 overleden covidpatiënten

Bij het RIVM werden 38 overleden covidpatiënten gemeld, 60 minder dan gisteren. Op langere termijn is nog wel een toename te zien van het aantal overledenen: de afgelopen zeven dagen registreerde het instituut gemiddeld 86 doden per dag, tegen 74 doden per dag een week eerder.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 829 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 748.

Het aantal huizen met besmettingen is hiermee voor het eerst het hoogtepunt van de eerste coronagolf gepasseerd. Toen, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl