Marko Vejinovic in dienst van AZ
NOS Voetbal

ADO Den Haag pakt door met komst ervaren Vejinovic: 'De aanhouder wint'

Marko Vejinovic keert na een kleine twee jaar terug in de eredivisie. De middenvelder (30) is de tweede ervaren kracht die deze week de selectie van ADO Den Haag komt versterken in de strijd tegen degradatie.

Twee dagen geleden zette 34-voudig Oranje-international Daryl Janmaat zijn handtekening onder een contract tot medio 2023. Nu doet Vejinovic hetzelfde bij de nummer zeventien in de eredivisie.

"Het is belangrijk dat we nu ook op het middenveld een ervaren verbindingsspeler aan onze jonge selectie kunnen toevoegen", zegt Martin Jol, hoofd van het zogeheten Technisch Hart van ADO. "Marko is een speler die wij eigenlijk al voor het seizoen wilden hebben, maar destijds onhaalbaar was. Gebleken is echter dat de aanhouder wint."

Ambities

Nadat Vejinovic zijn contract bij het Poolse Arka Gdynia na degradatie had laten ontbinden, dook hij twee maanden geleden op als proefspeler bij FC Volendam. Hoewel trainer Wim Jonk hem graag aan zijn selectie had toegevoegd, liet de speler hem weten zijn ambities nog in de eredivisie te hebben.

Marko Vejinovic tekent voor tweeënhalf jaar in Den Haag

Vejinovic debuteerde in het kampioensjaar van AZ (2008/2009) in de eredivisie, waarna hij via Heracles Almelo en Vitesse bij Feyenoord belandde. Dat teleurstellende hoofdstuk kende als dieptepunt een doodsbedreiging aan het adres van de Amsterdammer, een verhuurperiode aan zijn oude club AZ werd door een zware knieblessure niet wat hij ervan had gehoopt.

"Ik ben naar voren gericht, wil kansen creëren en veel voetbal brengen in de ploeg. Hopelijk kunnen we samen snel de weg omhoog vinden met ADO Den Haag", besluit Vejinovic, die vijf jaar geleden nog een keer tot de selectie van het Nederlands elftal behoorde. Hij kwam echter niet in actie.

Daryl Janmaat, die woensdag werd gepresenteerd bij ADO, liet weten te geloven dat ADO in de eredivisie blijft.

Ervaringsdeskundige Janmaat gelooft in ADO: 'Positief blijven'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl