Wandelaars in de Hoge Venen (Ardennen)
In samenwerking met
L1mburg
NOS Nieuws

België sluit natuurgebied in de Ardennen om dagjesmensen

Het Belgische natuurpark Hoge Venen in de Ardennen wordt afgesloten voor toeristisch autoverkeer. De gouverneur van Luik neemt de maatregelen om een toestroom van toeristen richting het gebied te voorkomen.

Veel bezoekers kwamen naar het natuurgebied na de sneeuwval van de afgelopen dagen. Het Belgisch crisiscentrum zegt op Twitter dat de toestroom aan bezoekers leidt tot problemen. Niet alleen omdat de coronamaatregelen niet kunnen worden gehandhaafd, maar ook vanwege onveilige situaties op de weg.

Ook veel Nederlanders zijn op de sneeuw in Hoge Venen afgekomen:

Overvol skigebied in Ardennen afgesloten: 'Te gevaarlijk, teveel risico's'

Van vrijdag tot en met zondag gaan alle parkeerplaatsen gaan dicht en worden de drie belangrijkste toegangsroutes afgesloten. Daarnaast mag er ook niet overnacht worden in campers in het gebied.

Onvoldoende afstand

Vorig weekend ontstond er chaos op de wegen omdat er te veel toeristen met de auto naartoe waren gekomen. Ook op de wandelpaden was het veel te druk en kon er niet voldoende afstand worden gehouden. De politie riep toen al op om niet meer naar de Hoge Venen te komen.

1Limburg schrijft dat onder de bezoekers ook veel Limburgers zijn. België staat momenteel op code oranje, waardoor alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Toch steken volgens de regionale omroep veel Limburgers de grens over voor een dagje sneeuwpret.

Advertentie via Ster.nl