De politie beëindigt een illegaal feest in Hoofddorp
NOS NieuwsAangepast

Politie grijpt in bij illegale feesten en bijeenkomsten

De politie heeft gisteravond en afgelopen nacht op verschillende plekken in het land illegale feesten en bijeenkomsten beëindigd. In Hoofddorp in Noord-Holland en Tegelen in Limburg waren feesten in bedrijfspanden. In het Drentse Hoogersmilde waren er ongeregeldheden tussen de politie en jongeren die samenschoolden bij een brandende auto.

In Hoofddorp waren zo'n honderd mensen aanwezig voor een feest in een leegstaand bedrijfspand. Het feest was eerder op de dag al aangekondigd op sociale media en zou plaatsvinden "in of in de omgeving van Amsterdam", dus de politie had het op de radar.

Rond 01.30 uur 's nachts werd het feest beëindigd. Volgens NH Nieuws is iedere bezoeker beboet. De politie zou hen een voor een naar buiten hebben laten komen.

Met een megafoon riep de politie op om de rust te bewaren. "Er staan hier vijf politiehonden. Het is nergens voor nodig om te duwen":

Politie beëindigt illegale feesten in Hoofddorp en Tegelen

In Hoogersmilde had een groep jongeren zich verzameld bij de provinciale weg N371. Daar stond een groep van dertig rondom een brandende auto, waarmee het samenscholingsverbod werd overtreden. Volgens de politie werd er ook geen afstand gehouden.

Toen de jongeren werden opgeroepen te vertrekken, werd de politie bekogeld met vuurwerk. Daarna greep de ME in, schrijft RTV Drenthe.

In het Friese Anjum gebeurde iets vergelijkbaars. Dertig tot veertig jongeren hadden brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken, zegt de politie. Ook hadden ze stenen klaargelegd. Toen de politie poolshoogte kwam nemen, werden ze bekogeld met flesjes, stenen en vuurwerk.

De ME moest eraan te pas komen om de orde te herstellen. Niemand werd aangehouden.

Vijf arrestaties in Tegelen

Eerder op de avond greep de ME ook in in het Limburgse Tegelen. In een bedrijfspand was een feest gaande met veertig personen. Al rond 17.30 uur ging de politie voor het eerst langs, maar toen weigerde de organisator het feest te beëindigen. Om 22.00 uur stond de ME gereed om alsnog een eind te maken aan het feest.

Vijf mensen die geen identiteitsbewijs bij zich hadden, werden aangehouden, schrijft 1Limburg. De politie heeft de naam van elke bezoeker genoteerd en zal ze een bekeuring sturen. De gemeente heeft het pand gesloten.

Op meerdere plekken in het land waren ook aan vuurwerk gerelateerde branden. In Gouda ontplofte een vuurwerkbom bij een bedrijfspand, in Groningen ontplofte vuurwerk op het dak van een woning. De brandweer moest in het Friese Kollum in actie komen nadat er waarschijnlijk vuurwerk in een ondergrondse container was gegooid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl