NOS Nieuws

EU koopt nog eens 100 miljoen doses van Pfizer-vaccin

De Europese Unie koopt nog eens 100 miljoen doses van het coronavaccin van Pfizer. Dat schrijft Europese Commissievoorzitter Von der Leyen op Twitter. Nederland krijgt volgens de vastgestelde verdeelsleutel 3,89 procent van die vaccins, dat zijn er dus 3,89 miljoen.

Het totale aantal vaccins van Pfizer/BioNTech bestemd voor de EU komt daarmee op 300 miljoen. "Er zullen meer vaccins volgen!", schrijft Von der Leyen.

Vorige week werd bekend dat Nederland tot het eind van het eerste kwartaal van 2021 in ieder geval 2,49 miljoen doses van het vaccin ontvangt. De vaccins moeten bewaard worden bij -75 graden, waardoor het volgens het kabinet lastig is om de vaccins kleinschalig te distribueren.

Vandaag maakte de GGD de 25 locaties bekend waar de eerste vaccinaties worden uitgevoerd. Zo'n 250.000 medewerkers van verpleeghuizen, instellingen voor gehandicaptenzorg en de thuiszorg komen als eersten in aanmerking voor een prik.

Op 8 januari wordt gestart met vaccineren in Houten. Op 11 januari volgen Rotterdam en Breda. Op 18 januari zijn alle 25 vaccinatielocaties bemand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl