René Hake als hoofdtrainer langs de lijn van FC Utrecht Pro Shots

FC Utrecht en René Hake gaan voor de rest van het seizoen met elkaar door. De laatste details worden nu besproken en dan worden de handtekeningen gezet onder een nieuw contract. Dat bevestigt de zaakwaarnemer van Hake aan de NOS. Mogelijk blijft Hake ook volgend seizoen de hoofdtrainer.

Sinds het vertrek van trainer John van den Brom naar Racing Genk begin november stond Hake aan het roer bij FC Utrecht. De beloftentrainer maakte er geen geheim van langer aan te willen blijven als hoofdtrainer van de club uit Utrecht.

Na de laatste wedstrijd van het jaar, gisteren tegen AZ, zei de interim-trainer ook bij de hervatting van het seizoen op 9 januari graag als hoofdtrainer langs de kant te willen staan. "Daar ga ik wel van uit, ja. Maar daar ga ik niet alleen over", aldus Hake.

Hake weet snel of hij trainer blijft in Utrecht: 'Beslissing niet aan mij'

Hake begon zijn loopbaan als hoofdtrainer in 2010 bij FC Emmen. Na twee jaar vertrok Hake naar PEC Zwolle, waar hij als assistent van Ron Jans met Zwolle in 2013/2014 de KNVB-beker won en in 2014 de Johan Cruijff Schaal.

Na avonturen bij FC Twente en SC Cambuur haalde Utrecht Hake in de zomer van 2019 voor drie jaar naar de Domstad, waar hij werd aangesteld als hoofdtrainer van Jong FC Utrecht. Op 6 november dit jaar nam hij als interim het stokje over van Van den Brom.

FC Utrecht won onder het bewind van Hake in de eredivisie pas één keer, speelde vijf keer gelijk en verloor twee keer. De ploeg is terug te vinden op de tiende plaats van de ranglijst en werd in de KNVB-beker uitgeschakeld door Ajax (5-4).

Stand eredivisie NOS

STER reclame