NOS Nieuws

Ruim 1600 coronabesmettingen minder dan gisteren

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 7453 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1645 minder dan gisteren.

Het aantal ligt lager dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 9959 positieve tests bijkwamen.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. In totaal liggen er nu 2573 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2428), van wie 651 op de IC (gisteren: 631), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 273 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 30 opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 54 patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 12 opnames meer dan gisteren. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden.

44 overleden covid-patiënten

Er werden 44 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 29. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 76 doden per dag, tegen 63 doden per dag een week eerder. Het gaat om doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger. Het zevendaags gemiddelde ligt op hetzelfde niveau als rond 1 november.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 774 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 682. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl