Supporters werden in september mondjesmaat toegelaten
NOS Voetbal

Voetbalpodcast #132: 'Als fans opnieuw trouw zijn, gaat geen club omvallen'

In de laatste voetbalpodcast van 2020 bespreekt presentator Arno Vermeulen met Jan Roelfs, Arman Avsaroglu en Jeroen Grueter het afgelopen voetbaljaar. Het was door de coronapandemie zonder twijfel een bijzondere jaargang. De eredivisie werd niet afgemaakt en stadions bleven lange tijd leeg.

Als gevraagd wordt welke wedstijd eruit springt, noemt Avsaroglu een oefenwedstrijd waar na de zomer weer 3000 fans welkom waren. "Het was bizar, het was vreemd, maar toch ook een heel fijn gevoel om weer in een stadion te zitten."

Ook Roelfs heeft de aanwezigheid van fans gemist. 'Het publiek is voor mij een indicatie of het een spannende, goede of enerverende wedstrijd is. Die energie van het publiek om me heen mis ik enorm.'

Het ontbreken van fans is een financiële aderlating voor clubs, al constateert Avsaroglu dat er nog geen club is die acuut in geldproblemen is gekomen. Seizoenkaarthouders zijn volgens hem heel loyaal geweest en hebben geen restitutie gevraagd voor de gemiste wedstrijden.

"Als die fans opnieuw zo trouw zijn, dan denk ik niet dat er veel clubs gaan omvallen. Dan denk ik zelfs dat er helemaal geen clubs gaan omvallen."

BeNeliga

De heren kijken ook vooruit en bespreken een eventuele BeNeliga, een plan om de beste clubs uit België en Nederland in één competitie te laten spelen. "We moeten onze ogen er niet voor sluiten", zegt Roelfs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl