Roger Federer AFP

Roger Federer zal niet deelnemen aan de Australian Open, die van 8 tot en met 21 februari gehouden worden. De zesvoudig winnaar is nog altijd niet geheel hersteld van een knieblessure.

De 39-jarige Federer kwam in januari voor het laatst in actie. Hij verloor toen in de halve finales van de Australian Open van Novak Djokovic. Een paar weken later werd hij geopereerd aan zijn rechterknie.

De directeur van de Australian Open zei vorige week nog te rekenen op de komst van Federer. "Maar alles hangt natuurlijk wel af van hoe de komende weken de trainingen verlopen."

Eind februari

Volgens de manager van Federer komt het grandslamtoernooi in Melbourne dus toch nog te vroeg en zal de Zwitser niet lang na de Australian Open zijn rentree maken. "Ik ga praten met toernooien die eind februari beginnen."

De organisatie van de Australian Open liet eerder op de dag weten dat Andy Murray (122ste op de wereldranglijst) een wildcard krijgt.

Rotterdam

Of Federer nu in actie komt op het ABN Amro-toernooi in Rotterdam is nog maar de vraag. De organisatie laat weten dat Federer niet actief benaderd gaat worden nu hij misschien eind februari/begin maart wil gaan spelen. "Voor hem is er altijd ruimte. En Federer weet precies wat hij aan het ABN Amro-toernooi heeft. Het is aan zijn manager, totdat die contact met ons opneemt", zo laat de organisatie weten.

De reactie van toernooidirecteur Richard Krajicek vorige maand op het mogelijk verplaatsen van de Australian Open.

Krajicek legt onderhandelingen stil: 'Zelfs Federer bel ik nu niet'

STER reclame