NOS NieuwsAangepast

9108 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9108 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 759 minder dan gisteren.

Het aantal ligt lager dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 10.496 positieve tests bijkwamen. Voor het eerst de voorbije maand daalde ook het aantal besmettingen op weekbasis, zij het nog licht.

243 opnames op verpleegafdelingen, 42 erbij op de IC

In de ziekenhuizen blijft de bezetting nog wel gestaag stijgen. In totaal liggen er nu 2428 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2349), van wie 631 op de IC (gisteren: 615), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 243 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 30 nieuwe opnames meer dan gisteren. Op de intensive care werden 42 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn er evenveel als gisteren. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er zijn ontslagen of overleden.

29 overledenen

Er werden 29 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 49. In de weekenden lopen de meldingen van sterfgevallen vaak achter.

Wie naar de hele week kijkt, ziet nog altijd een stijging van het aantal sterfgevallen. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 74 doden per dag, tegen 63 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 769 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 671. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl