Een medewerker van de GGD-teststraat in Zwolle
NOS NieuwsAangepast

RIVM meldt 9880 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 9880 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1657 minder dan gisteren.

Het aantal ligt lager dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 11.059 positieve tests bijkwamen. De afgelopen week steeg het aantal positieve tests nog licht ten opzichte van de zeven dagen daarvoor, maar in de loop van de week kwamen er voorzichtige tekenen van een kentering.

213 opnames op verpleegafdelingen, 42 erbij op de IC

In de ziekenhuizen neemt de bezetting toe. In totaal liggen er nu 2349 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2304), van wie 615 op de IC (gisteren: 600), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 213 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 104 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 42 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat is 1 nieuwe opname meer dan gisteren. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden.

49 overleden covid-patiënten

Er werden 49 overleden covid-patiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 97. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 74 doden per dag, tegen 63 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 761 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 650. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl