In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Man die dochter wilde tegenhouden 400 meter meegesleurd door auto

Een 56-jarige man uit Amsterdam is vannacht ernstig gewond geraakt toen hij zo'n 400 meter werd meegesleurd door een auto. Hij probeerde te voorkomen dat zijn 17-jarige dochter met de auto wegging. De politie heeft een 20-jarige man uit Amsterdam aangehouden.

Volgens de politie ging de dochter de deur uit en stapte ze in een auto waar meerdere mensen in zaten. De man wilde dat tegenhouden. "Hij pakte een onderdeel van de auto vast, mogelijk een raam of spiegel, terwijl de bestuurder op het gaspedaal trapte", vertelt een woordvoerder van de politie.

De man werd honderden meters meegesleurd maar moest uiteindelijk loslaten op de Spaarndammerstraat, meldt AT5. "De man raakte ernstig gewond, mogelijk is hij ook nog overreden", aldus de woordvoerder.

Dochter gevonden

De man bleef gewond achter en is naar een ziekenhuis gebracht. Inmiddels is hij weer thuis. Zijn 17-jarige dochter is in goede gezondheid teruggevonden, meldt NH Nieuws. "Ook is de auto gevonden in Osdorp", zegt de woordvoerder.

Er loopt een onderzoek naar de achtergrond van het geweldsincident. De wagen is in beslag genomen. De verdachte zit vast voor nader onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl