De A2 was bij Nieuwegein urenlang afgesloten
NOS NieuwsAangepast

Meer mannen opgepakt na dodelijk ongeluk op A2 bij Nieuwegein

De politie heeft nog eens twee mannen opgepakt na het dodelijke ongeluk gisteravond op de A2 bij Nieuwegein. Het gaat om Utrechters van 21 en 23. De politie onderzoekt hun precieze rol.

Bij het ongeval botsten twee auto's op elkaar. Twee andere auto's raakten indirect door het ongeval beschadigd. Een vrouw van 20 uit Nieuwegein raakte zwaargewond en overleed ter plaatse.

In een van de auto's vonden agenten drie jerrycans, met in een daarvan een beetje brandstof. Na onderzoek bleek dat de inhoud verder niet gevaarlijk was.

Groot ongeluk A2 bij Nieuwegein

De bestuurder en eventuele andere inzittenden waren spoorloos. De politie zocht naar hen met onder meer een helikopter en in de loop van de nacht is een 21-jarige man uit Utrecht aangehouden. Het is onduidelijk of hij de bestuurder was van de auto met jerrycans.

Een 25-jarige journalist is op de plek van het ongeluk opgepakt door de politie. Hij heeft dertien uur onterecht vastgezeten, zegt Koert Walraven van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. "Deze collega had een politieperskaart en die heeft hij ook laten zien", aldus Walraven. "Helaas komt het nog te vaak voor dat agenten ter plaatse niet bekend zijn met onze afspraken met de landelijke politie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl