Annabel Nanninga en Joost Eerdmans op campagne voor Leefbaar Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Zeven senatoren (ex-FvD) sluiten zich aan bij partij Eerdmans en Nanninga

Alle Eerste Kamerleden van de Fractie-Van Pareren sluiten zich aan bij de nieuwe partij JA21 van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. De senatoren zijn de afgelopen weken weggegaan bij Forum voor Democratie, net als de oprichters van JA21.

"De zeven senatoren blijven staan voor de idealen waarvoor zij indertijd zijn gekozen", schrijft JA21 op Twitter. "Vanuit hun nieuwe politieke thuisbasis gaan ze die idealen verwezenlijken."

Het zevental bestaat uit Bob van Pareren, Toine Beukering, Nicki Pouw-Verweij, Hugo Berkhout, Otto Hermans, Loek van Wely en Lennart van der Linden. Eerder sloot ook de hele Europese FvD-fractie van drie leden zich aan bij Eerdmans en Nanninga.

Extremistische opvattingen

De dissidenten stapten de afgelopen weken op bij FvD vanwege een hoogoplopend conflict over antisemitische en andere extreme uitlatingen. Een aantal van hen zei dat zij "geen lid wilden zijn van een partij die extremistische opvattingen duldt".

Overigens gaat de Fractie-Van Pareren niet JA21 heten in de Eerste Kamer: dat mag niet omdat de naam niet geregistreerd staat bij de Kiesraad voor de Senaat. De partij doet wel als JA21 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen half maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl