Een coronatestlocatie in Tilburg
NOS Nieuws

10.447 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 10.447 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 594 meer dan gisteren.

Het aantal ligt lager dan gemiddeld afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 11.652 positieve tests bij kwamen. Gemiddeld genomen stijgt het aantal positieve tests.

In de ziekenhuizen bleef de bezetting gelijk. In totaal liggen er nu 2289 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2289), van wie 603 op de IC (gisteren: 586), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Er werden 297 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis. Dat zijn 62 nieuwe opnames minder dan gisteren. Op de intensive care werden 56 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 23 nieuwe opnames meer dan gisteren. Er zijn dus exact evenveel patiënten uit het ziekenhuis ontslagen als dat er werden opgenomen of overleden.

Er werden 106 overleden covidpatiënten bij het RIVM gemeld. Gisteren waren dat er nog 116. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 71 doden per dag, tegen 58 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het CBS ligt het werkelijke aantal doden hoger.

Hoe snel het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 718 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 614. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl