Hulpdiensten bij het gemeentehuis van Saint-Just
NOS NieuwsAangepast

Drie agenten doodgeschoten in Frankrijk na melding huiselijk geweld

In een gehucht in centraal Frankrijk zijn drie agenten doodgeschoten. De politie kwam afgelopen nacht af op een melding van huiselijk geweld, niet ver van de plaats Saint-Just, in het departement Puy-de-Dôme.

De dader werd in de ochtend dood gevonden in zijn auto. Hoe hij aan zijn einde is gekomen, is nog niet duidelijk. "De gek is dood aangetroffen", zei minister van Binnenlandse Zaken Darmanin op Twitter.

De agenten kwamen aan het begin van de nacht bij de woning en zagen een vrouw die naar het dak was gevlucht. Twee gendarmes die haar probeerden te redden, werden door haar man onder vuur genomen. Een van de agenten overleed aan zijn verwondingen, de ander werd naar het ziekenhuis gebracht.

Vervolgens stak de schutter het huis in brand en schoot hij opnieuw op de politie. Daarbij kwamen nog eens twee agenten om. De vrouw is in veiligheid gebracht.

De schutter, een man van 48, was een bekende van de politie, omdat het stel ruzie had over de voogdij van de kinderen.

De drie doodgeschoten agenten waren 21, 37 en 45 jaar oud. President Macron heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden. "Om ons te beschermen handelt onze politiemacht met gevaar voor eigen leven. Zij zijn onze helden", schreef hij op Twitter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl