ANP

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam legt tijdelijk zijn werkzaamheden neer om te herstellen van een medische ingreep. De burgemeester van Rotterdam is vandaag geopereerd in het Erasmus Medisch Centrum vanwege een aandoening aan zijn schildklier. De burgemeester voelt zich naar omstandigheden goed.

Locoburgemeester Bert Wijbenga neemt de komende periode zijn taken waar in Rotterdam. De verwachting is dat de burgemeester half januari weer aan het werk gaat, meldt Rijnmond.

Aboutaleb is ook voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Die taak wordt overgenomen door plaatsvervanger Cor Lamers, burgemeester van Schiedam.

"Maakt u zich om mij geen zorgen, maar geniet van de feestdagen. Ik wens u een fijne Kerst en een gezellige jaarwisseling toe, ik zie u graag gezond en wel in het nieuwe jaar", laat de burgemeester weten in een bericht aan de inwoners van Rotterdam.

In oktober moest Aboutaleb enkele dagen in isolatie nadat bij hem het coronavirus was vastgesteld. De burgemeester had milde klachten en kon vanuit huis gewoon doorwerken.

STER reclame