Bekijk de samenvatting van FC Emmen - FC Utrecht Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Zes wedstrijden moest hij erop wachten. Maar eindelijk heeft René Hake eindelijk zijn eerste zege als hoofdtrainer van FC Utrecht binnen. En dat nog wel tegen de club waar hij zijn eerste stappen als hoofdtrainer zette.

In Emmen keek de ploeg van de Drentse coach bij rust nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar vooral dankzij de sprintsnelheid van Gyrano Kerk pakte FC Utrecht toch de winst: 2-3.

De laatste driepunter van Utrecht dateerde van 24 oktober (2-1 tegen FC Twente), toen John van den Brom nog hoofdtrainer was in de Domstad. De laatste uitzege was zelfs ruim een jaar geleden op 15 december 2019 (1-3 tegen Heracles).

Emmen wacht nog altijd op de eerste zege dit seizoen en gaat met slechts vijf punten de winterstop in als hekkensluiter van de eredivisie.

Bekijk hieronder de reacties van FC Utrecht-trainer René Hake en speler Gyrano Kerk en Emmen-trainer Dick Lukkien.

Hake opgelucht na eerste zege met Utrecht, Lukkien ziet symptomatisch Emmen

In Emmen begon FC Utrecht voortvarend aan het duel en dat werd halverwege de eerste helft bekroond met de eerste treffer van Eljero Elia in Utrechtse dienst.

De snelle buitenspeler zette de aanval zelf op, kreeg de bal terug en schoot gedecideerd raak met rechts. De laatste eredivisiegoal van Elia was op 16 april 2017, namens Feyenoord tegen FC Utrecht.

Miguel Araujo viert zijn treffer, Gyrano Kerk (Utrecht) baalt op de achtergrond Pro Shots

Lang kon Utrecht niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten maakte Miguel Araujo op fraaie wijze de 1-1. De verdediger krulde een vrije trap met veel precisie in de linkerbovenhoek.

Daarna brak een aantrekkelijke fase aan, waarin het spel op en neer golfde en beide ploegen met afstandsschoten gevaarlijk werden. Een ziedend schot van Gyrano Kerk verdween net boven de Emmense lat en aan de andere kans raakte Lucas Bernadou zelfs het aluminium.

Van corona herstelde Bernadou haalt uit

Utrecht had gewaarschuwd moeten zijn voor de Franse middenvelder, die vijf dagen geleden nog positief testte op corona, maar drie dagen later een negatieve test aflegde.

Toch kreeg de oud-speler van Paris Saint-Germain alle tijd om aan te leggen na matig uitverdedigen van Mark van der Maarel en dat liet Benadou zich geen twee keer zeggen. Via de paal sloeg de bal achter doelman Eric Oelschlägel.

Vreugde bij de spelers van FC Utrecht in Emmen AFP

De tweede helft begon als de eerste met een aanvallend Utrecht, dat de thuisclub steeds verder terugdrong. De gelijkmaker kwam na een knappe sprint van Kerk, die de achterlijn haalde en een voorzet gaf. Mimoun Mahi beroerde de bal met zijn hak, waarna hij nog even werd aangeraakt door Araujo en pardoes voor de voeten van Joris van Overeem belandde: 2-2.

Emmen leek klaar voor de sloop en Django Warmerdam had de 3-2 op de schoen, maar schoot voorlangs. De derde Utrechtse treffer kwam er toch en leek een kopie van de tweede. Weer sprintte Kerk tegenstander Caner Cavlan eruit en nu prikte invaller Adrían Dalmau de bal bij de eerste paal in het doel.

Door de zege meldt FC Utrecht zich weer in het linkerrijtje. Zondag staat ook nog het inhaalduel met AZ op het programma.

Statistieken FC Emmen - FC Utrecht

STER reclame